Menü Bezárás

'A2' Kategória

Itt minden fontos tudnivalót megtalálsz az 'A2' kategóriáról!

Követelmények

Milyen követelményeknek kell megfelelned?

Beköszöntött a jó idő, így hosszúra nyúlt téli álom után előkerülnek a motorkerékpárok is. Ha megjött a kedved a motorozáshoz, jelentkezz motoros képzéseink bármelyikére. Fontos azonban, hogy bizonyos követelményeknek itt is meg kell felelned:

Ilyen például az életkorod, ami az ‘A2’ kategória esetében 17 és 6 hónapos életkor a jelentkezéshez, és 17 év és 9 hónap az elméleti vizsga tételéhez, valamint betöltött 18. életév a járműkezelési és forgalmi vizsga tételéhez.

Egységesen fontos kitétel ugyanakkor, hogy rendelkezz egy minimum 8 osztályos általános iskolai bizonyítvánnyal is. 

Emellett elengedhetetlen egy 1-es típusú orvosi alkalmassági vizsgálat is, amit a háziorvosodnál tudsz elvégezni. 

Mit vezethetek az 'A2' kategóriával?

A motorkerékpár legnagyobb hengerűrtalmát nem korlátozza, de a  teljesítménye nem lehet nagyobb 35 kW-nál, teljesítmény / tömeg aránya pedig a 0,2 kW/kg-ot nem haladja meg, illetve amelyet nem kétszer akkora teljesítményű járműből alakítottak át. 

Más motoros kategóriát keresel?

Kattints a megfelelő kategóriára!

'A2' Kategória

Árak és óraszámok...

Előélet nélkül

Elmélet

34 900,-

Elméleti vizsga

10.500,-

Gyakorlat

16 x 10 000,-

Gyakorlati vizsga

33.000,-

2 éven belüli 'A1'

Gyakorlat

12 x 10 000,-

Gyakorlati vizsga

33.000,-

2 ÉVEN túli 'A1'

Elmélet

34 900,-

Elméleti vizsga

10.500,-

Gyakorlat

8 x 10 000,-

Gyakorlati vizsga

33.000,-

Képzés menete

Amennyiben eldöntötted, hogy be szeretnél iratkozni, akkor azt 2 módon teheted meg. Vagy beiratkozol személyesen valamelyik irodánkba nyitvatartási időben, vagy kényelmesen bárhonnan, bármikor online beiratkozol az „Online beiratkozás” menüpont alatt (ebben az esetben bankkártyával, vagy utalással az elméleti tanfolyam díját ki is tudod fizetni és már kezdheted is a tanulást). A képzés választható magyar, angol, vagy német nyelven (online beiratkozás gomb alatt választható). 

Bármelyiket választod, szükséged lesz személyi igazolványra, vagy útlevélre, lakcímkártyára és ha van vezetői engedélyed, akkor annak adataira, a diákigazolványod azonosítójára, vagy az adókártyád azonosítójára, egy e-mail címre, ami nem lehet freemail, citromail, gmail.hu (a gmail.com tökéletes!)

Online beiratkozásnál 1-es csoportú orvosit kell bejelölni, függetlenül attól, hogy még nem csináltattál orvosit (csak az elméleti vizsgára jelentkezéshez fog kelleni)

A beiratkozás után végig kell csinálnod az elméleti e-learninges tananyagot, amire 180 napon belül 75 óra áll rendelkezésedre.
(Nézz meg egy rövid bemutatót az e-learning képzésről)

A tanfolyam elvégzését a rendszer e-mailben megküldött tanfolyam igazolással igazolja. A tanfolyam kezdésétől számított 9 hónapon belül meg kell jelenned egy elméleti vizsgán! (vigyázz, mert akár 2-4 hét is lehet a várakozás)

A tanfolyam kezdésétől számított 12 hónapon belül sikeres elméleti vizsgát kell tenned!

Az e-titán rendszer “vizsga” menüpont alatt fogsz majd tudni jelentkezni.

Vizsgára csak akkor tudsz jelentkezni, ha:

 • az e-titán oldaladon a pénzügy menüpont alatt az elméleti vizsgadíjat kifizetted bankkártyával, átutalással, vagy az irodában személyesen
 • leadtad az orvosi alkalmassági igazolásod fénymásolatát valamelyik irodában (AM kategória esetében nem kell!)
 • amennyiben rendelkezel vezetői engedéllyel, akkor annak a fénymásolata is kell
 • aláírtad valamelyik irodában a vizsgához szükséges jelentkezési lapot és, ha online iratkoztál be, akkor a képzési szerződést. (18 év alatt törvényes képviselő kell)
 • e-mailben megkaptad a tanfolyam elvégzéséről az igazolást (csak akkor kapod meg, ha az előző pontok teljesültek!)

Az elméleti vizsgád végleges helyét és időpontját az e-titán rendszer vizsga menüpontjában látod és a véglegesítés után e-mailes értesítést is fogsz kapni.

Vinned kell magaddal:

 • személyi igazolvány, vagy útlevél
 • lakcímkártya
 • vezetői engedélyedet, ha van
 • minimum 8 általános iskolai végzettséget igazoló bizonyítvány eredeti példányát, vagy 3 hónapnál nem régebbi iskolalátogatási igazolást

Sikeres elméleti vizsga után, az e-titán rendszerben az „Oktatók” menüpont alatt tudsz oktatót választani, időpont, típus, ár, szimpátia alapján.

Sikertelen vizsga esetén az e-titán rendszerben tudsz vizsgadíjat magadnak kiírni és vizsgaidőpontot foglalni.

A sikeres elméleti vizsgádtól számított 24 hónapon belül sikeres forgalmi vizsgát kell tenned, különben kezdheted az egészet újra!

Az oktatók elérhetőségét az e-titán rendszer, oktatók menüben találod.

A kiválasztott oktató valamelyik elérhetőségén keresztül vedd fel a kapcsolatot az oktatóval. Amennyiben el tudja vállalni a gyakorlati képzésedet, csak akkor kattints a kiválasztom gombra. A megegyezést követően ő már a továbbiakat intézi.

A gyakorlati oktatás óradíját a pénzügy menüpont alatt tudod magadnak kiírni és befizetni.

A gyakorlati vizsgára az oktató fog kiírni, amennyiben úgy látjátok, hogy elérkezett a vizsga ideje és befizetted a vizsgadíjat. A kiírt vizsgaidőpontról az e-titán rendszer e-mailben fog értesíteni.

Sikeres forgalmi vizsga esetén, amennyiben mindenből sikeresen levizsgáztál, akkor 3 munkanap után mehetsz bármelyik okmányirodába, a vezetői engedélyed kiváltását intézni.

Ne feledd, ezt kérni fogják az okmányirodában, ha nincs közúti elsősegély vizsgád, vagy egészségügyi végzettséged, vagy már valamilyen kategóriára szóló 1985 után szerzett vezetői engedélyed.

Elsősegély tanfolyamra az elsősegély oktatás menüpont alatt tudsz jelentkezni.

A tanfolyam díját az e-titánban tudod kifizetni.

Az oktatáson tudsz majd vizsgára jelentkezni és a vizsgacsekket is ott fogod megkapni.

 • bármelyik okmányirodában intézhető, ezek fognak kelleni hozzá:
 • személyi igazolvány, vagy útlevél
 • lakcímkártya
 • orvosi alkalmassági (AM-hez nem kell és ha van jogosítványod akkor sem kell)
 • a már meglévő vezetői engedélyed (ha van)

Kövess minket!

Ne maradj le újdonságainkról, akcióinkról!