Menü Bezárás

'B' Kategória

Itt minden fontos tudnivalót megtalálsz a 'B' kategóriáról!

Követelmények

Milyen követelményeknek kell megfelelned?

Napjainkban a jogosítvány léte az egyik legfontosabb elvárás egy ember életében. Néhány követelménynek azonban meg kell felelni a jogosítvány megszerzéséhez. 

Ilyen például a minimum korhatár, ami a hatályos törvények szerint 17 év. De már beiratkozhatsz, ha betöltötted a 16 és fél évet,16 és háromnegyed éves korban elméleti vizsgázhatsz és, ha betöltötted a 17. életévedet, elmehetsz forgalmi vizsgázni. Továbbá fontos kitétel, hogy rendelkezz egy minimum 8 osztályos általános iskolai bizonyítvánnyal is. 

Emellett elengedhetetlen egy orvosi alkalmassági vizsgálat is, amit a háziorvosodnál tudsz elvégezni. (A beiratkozásnak nem feltétele az orvosi, csak a vizsgára jelentkezésnek, de az adatok megadásánál az 1. csoportú orvosit kell bejelölni, függetlenül attól, hogy még nincs megcsináltatva!) 

Költségek

Ezek a költségek teszik ki a jogosítványod árát

'B' kategória

KRESZ tanfolyam csak 34.900.- 

KRESZ vizsga – 4600,-

Min. 29 óra, 580 km vezetés – költsége függ a választott oktató óradíjától (10.000.–14.000.-/óra)

Forgalmi vizsga díja: 11.000.- + 1 vizsgaóra (díja megegyezik a vezetési órával) 

Iskolaváltás kezelési költsége: 20.000.-Ft!

Mit vezethetsz?

Ezeket a járműveket vezetheted 'B'-s jogsiddal

Autóink

Válaszd ki, milyen autón szeretnél tanulni!

Képzés menete

Amennyiben eldöntötted, hogy be szeretnél iratkozni, akkor azt 2 módon teheted meg. Vagy beiratkozol személyesen valamelyik irodánkba nyitvatartási időben, vagy kényelmesen bárhonnan, bármikor online beiratkozol az „Online beiratkozás” menüpont alatt (ebben az esetben bankkártyával, vagy utalással az elméleti tanfolyam díját ki is tudod fizetni és már kezdheted is a tanulást). A B kategóriás képzés választható magyar, angol, vagy német nyelven (online beiratkozás gomb alatt választható). 

Bármelyiket választod, szükséged lesz személyi igazolványra, vagy útlevélre, lakcímkártyára és ha van vezetői engedélyed, akkor annak adataira, egy e-mail címre, ami nem lehet freemail, citromail, gmail.hu (a gmail.com tökéletes!)

Online beiratkozásnál 1-es csoportú orvosit kell bejelölni, függetlenül attól, hogy még nem csináltattál orvosit (csak az elméleti vizsgára jelentkezéshez fog kelleni)B kategóriás 

A beiratkozás után végig kell csinálnod az elméleti e-learninges tananyagot, amire 180 napon belül 75 óra áll rendelkezésedre.
(Nézz meg egy rövid bemutatót az e-learning képzésről)

A tanfolyam elvégzését a rendszer e-mailben megküldött tanfolyam igazolással igazolja. A tanfolyam kezdésétől számított 9 hónapon belül meg kell jelenned egy elméleti vizsgán! (vigyázz, mert akár 2-4 hét is lehet a várakozás)

A tanfolyam kezdésétől számított 12 hónapon belül sikeres elméleti vizsgát kell tenned!

Elméleti vizsgára jelentkezés:

Elméleti vizsgára bármelyik irodánkban személyesen tudsz jelentkezni. Amennyiben nem vagy 18 éves, akkor törvényes képviselő kell hozzá.

AM kategória kivételével hoznod kell magaddal a háziorvostól kapott orvosi alkalmasságidat, vagy az azt kiváltó érvényes vezetői engedélyedet.

Az irodában kell majd aláírnod a jelentkezési lapot, amivel majd vizsgát tudunk kérni Neked.

A vizsgára vinned kell magaddal:

  • személyi igazolvány, vagy útlevél
  • lakcímkártya
  • vezetői engedélyedet, ha van
  • minimum 8 általános iskolai végzettséget igazoló bizonyítvány eredeti példányát, vagy 3 hónapnál nem régebbi iskolalátogatási igazolást

Sikeres elméleti vizsga után, az e-titán rendszerben az „Oktatók” menüpont alatt tudsz oktatót választani, időpont, típus, ár, szimpátia alapján.

Sikertelen vizsga esetén az e-titán rendszerben tudsz vizsgadíjat magadnak kiírni és befizetni. Új időpontot személyesen irodáinkban, vagy a 06-23-440-863-as ügyfélszolgálati telefonszámunkon tudsz intézni.

A sikeres elméleti vizsgádtól számított 24 hónapon belül sikeres forgalmi vizsgát kell tenned, különben kezdheted az egészet újra!

Az oktatók elérhetőségét itt a weblapunkon, vagy az e-titán rendszer, oktatók menüben találod. Csak olyan oktatót válasz, aki heti 2-3 alkalommal tudja Neked biztosítani 2×50 perces vezetést. Heti 1 alkalommal, vagy 1 óráknak nincs értelme, mert nem fogsz megfelelően fejlődni. 

A kiválasztott oktató valamelyik elérhetőségén keresztül vedd fel a kapcsolatot az oktatóval. Amennyiben el tudja vállalni a gyakorlati képzésedet, csak akkor kattints a kiválasztom gombra. Ami fontos: Mikortól kezdhetsz, milyen sűrűn (heti hány alkalommal) mehetsz vezetni, mennyibe kerül egy vezetési óra a kollégánál. Az összerendelést követően az iskola 3 munkanapon belül hitelesítteti a vezetési kartonodat a Vizsgaközpontnál és már mehetsz is vezetni. A vezetésre személyi igazolványt kell vinned és ha az orvos szemüveget írt elő, akkor azt is vidd magaddal.

A gyakorlati oktatás óradíját a pénzügy menüpont alatt tudod magadnak kiírni. A befizetés történhet a titán rendszerben bankkártyával, vagy átutalással, de befizetheted valamelyik irodánkban is készpénzben, vagy fizethetsz bankkártyával is. A befizetésnél ügyelj arra, hogy pontosan és csak annyit fizess be amennyire szükséged van, mert túlfizetés esetén az az iskola a visszatérítésnél 10% kezelési költséget számol fel.

A vezetési óráidat az oktató a titán rendszerben előre fogja rögzíteni, melyről e.mailes értesítést fogsz kapni. Ne feledd, hogy amennyiben nem jó Neked valamelyik időpont, azt 48 órával korábban tudod térítésmentesen lemondani. Egy vezetési alkalom általában 2×50 perc, ennél kevesebbet vezetni nem érdemes, mert sok idő elmegy az adminisztrációval és nem szokod a terhelést, ami azért fontos, mert a forgalmi vizsga 60 perc. 

A gyakorlati vizsgára az oktató fog kiírni, amennyiben úgy látjátok, hogy elérkezett a vizsga ideje és befizetted a vizsgadíjat. A kiírt vizsgaidőpontról az e-titán rendszer e-mailben fog értesíteni.

Sikeres forgalmi vizsga esetén, amennyiben mindenből sikeresen levizsgáztál, akkor akár másnap mehetsz bármelyik okmányirodába, a vezetői engedélyed kiváltását intézni.

Ne feledd, ezt kérni fogják az okmányirodában, ha nincs közúti elsősegély vizsgád, vagy egészségügyi végzettséged, vagy már valamilyen kategóriára szóló 1985 után szerzett vezetői engedélyed.

Elsősegély tanfolyamra az elsősegély oktatás menüpont alatt tudsz jelentkezni.

A tanfolyam díját az e-titánban tudod kifizetni, de csak akkor fizesd be, ha tényleg akarsz tanfolyamra jönni, mert téves befizetés esetén a visszafizetésnél 10% kezelési költséget számolunk fel.

Az oktatáson tudsz majd vizsgára jelentkezni és a vizsgacsekket is ott fogod megkapni.

  • bármelyik okmányirodában intézhető, ezek fognak kelleni hozzá:
  • személyi igazolvány, vagy útlevél
  • lakcímkártya
  • orvosi alkalmassági (AM-hez nem kell és ha van jogosítványod akkor sem kell)
  • a már meglévő vezetői engedélyed (ha van)

Kövess minket!

Ne maradj le újdonságainkról, akcióinkról!